.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
هشدار پزشكی قانونی مازندران در مورد افزايش گازگرفتگی با گاز Co
پزشكی قانونی مازندران در مورد افزايش گازگرفتگی با گاز Co هشدار داد .

باشگاه خبرنگاران: اداره کل پزشکی قانونی استان به استناد آمارهای موجود ضمن هشدار نسبت به افزايش تلفات مسموميت با گاز منوكسيد كربن در نيمه دوم سال بر رعايت نكات ايمنی در نصب و به كارگيری وسايل گرمايشی در فصل پاييز و زمستان تأكيد كرد.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت : با توجه به استفاده از وسايل گرمايشی در نيمه دوم هر سال آمار تلفات مسموميت با گاز منوكسيد كربن در اين مدت با رشد قابل توجهی همراه است. بر اساس آمارهای موجود تعداد تلفات ناشی از مسموميت با گاز منوكسيدكربن عمدتاً در فصل زمستان به دليل استفاده از وسايل گرمايشی بيشتر از ديگر ايام سال است؛ بنابراين پزشکی قانونی مازندران با تأکيد بر رعايت اصول ايمنی در نصب وسايل گازسوز به هم ميهنان توصيه می كند.

دکتر عباسی افزود: در فصل پاييز و زمستان و با سرد شدن هوا، شهروندان اقدام به نصب وسايل گرم کننده می کنند که بيشتر مصرف آنها گاز شهری است. عدم رعايت اصول ايمنی باعث مسموميت با گاز منوکسيدکربن می شود، لذا به هم‌ميهنان توصيه می شود ضمن استفاده بهينه از وسايل گرمازا،‌ به توصيه های ايمنی در خصوص سالم بودن و استفاده صحيح از وسايل گرمايشی و مسير خروجی گاز مونوكسيد كربن از دودکش اين وسايل توجه کنند.

به گفته وی گاز مونوكسيد كربن گازي بدون رنگ و بو است. عمده ترين منبع توليد اين گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولی اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی خصوصاً در محيط های در بسته و فاقد اكسيژن ممكن است توليد شود. استفاده از آبگرمكن يا بخاری های مستعمل يا دارای نقص فنی و فاقد دودكش يا دارای دودكش بدون عملكرد مناسب در منزل بيشترين موارد ابتلا به مسموميت را تشكيل می دهند. از آن جا كه تمايل اين گاز برای تركيب با هموگلوبين خون ما 250 برابر بيش از اكسيژن است با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ايجاد مسموميت خواهد شد و اكسيژن رساني به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می کنند كه به علت بی رنگ و بی بو بودن اين گاز، ممكن است وجود آن در محيط تا زمان ايجاد علايم مسموميت شديد مورد توجه واقع نشود.

وی علايم مسموميت حاد با اين گاز را شامل سردرد، سرگيجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شكمی و سپس حالت بيهوشی، تشنج و اغما بیان کرد وافزود: بيماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممكن است تشديد بيماری يك علامت هشدار دهنده است.

سفتی عضلات، افزايش تعداد تنفس، كاهش فشار خون و گاه تنگی مردمك ها نیزاز علايم دیگرمسموميت است.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت : بايد توجه داشت كه اگر فردی در اثر ابتلا به مسموميت با گاز مونوكسيد كربن جان خود را از دست ندهد ممكن است دچار نواقص عصبی و روانی پيشرفته نظير فلج عضوی يا اختلال قوای مغزی‌ شود. مسموميت شديد با اين گاز می تواند كشنده باشد.

عباسی با اشاره به اینکه از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودكش يا دارای دودكش نامناسب و غير استاندارد استفاده نكنيد. افزود: توجه داشته باشيد،‌ استفاده از بخاری های بدون دودكش به هيچ وجه از توليد گاز مونوكسيد كربن جلوگيری نمی كند.

وی توصیه های درباره پیشگیری از گاز گرفتگی گفت : هرگز در فضای بسته و محدود كه تهويه كافی و مناسب ندارد (نظير اتاق، گاراژ) آتش روشن نكنيد.

هرگز در فضای بسته گاراژ موتور اتومبيل را روشن نگذاريد.

قبل از راه اندازی وسايل گرمايشی، از سلامت مسير دودكش ساختمان و بدون ترَك و نشتي بودن آن اطمينان حاصل نموده و از اتصال مناسب و صحيح لوله بخاري و آبگرمكن به دودكش ديواري اطمينان حاصل نماييد.

تمام دودكش ها بايد وسيله انتهايي ضد باد (كلاهك) مناسب داشته باشد.

در محيط هاي شغلي و منازل كه در آنها از كوره و مشعل استفاده مي شود از سلامت دستگاه و سيستم تخليه دود اطمينان حاصل نماييد.

هر وسيله گازسوز بايد داراي يک دودکش مستقل و منتهي به فضاي بيرون باشد و لذا به کارگيري آب گرمکن هاي ديواري در فضاهاي بسته يا مکان هاي فاقد جريان هوا مجاز نيست.

ضمن ايجاد تهويه مناسب جهت آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نيز روشن کردن شعله‌هاي اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محيط داخل خانه جداً خودداري نماييد.

اگر فضاي منزل خود را با شوفاژ و سيستم حرارت مرکزي گرم مي کنيد درز بندي و بستن منافذ درها و پنجره ها به منظور جلوگيري از اتلاف حرارتي بلاملانع است اما درصورتي که از بخاري هاي گازسوز به منظور گرمايش محيط استفاده مي کنيد حتماً مختصري تهويه از طريق در يا پنجره در فضا ايجاد نماييد و از درز بندي و بستن کامل منافذ خودداري کنيد.

در صورت احساس علايم سردرد و سرگيجه و تهوع در مكاني كه احتمال وقوع مسموميت وجود دارد فوراً آن مكان را ترك کرده و به فضاي آزاد پناه ببريد و در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيد.

در صورت تداوم علايم فوق براي چند روز متوالي احتمال مسموميت خفيف با اين گاز وجود دارد كه بهتر است در اين مورد با پزشك خود مشورت كنيد.

رانندگان وسايل نقليه سنگين، از روشن کردن گاز پيک نيک در اتاق وسيله نقليه خود جهت استراحت و خواب جدا خودداري کنند.

وی درباره برخورد با موارد مسموميت با گاز مونوكسيد كربن گفت: در صورت مواجهه با مصدومان، سريعاً آن ها را از محيط خارج كنيد.

پس از خارج ساختن مصدوم از محيط آلوده فوراً با اورژانس تماس بگيريد.

علائم حياتی مصدومان را کنترل کنيد و از باز بودن راه های هوايی مصدوم اطمينان حاصل كنيد.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.107 seconds.